Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

2-3 May 2021 7-8th Days

Στο Πλατύ
Αγλαντζίας 
ΜΕΡΕΣ 7 & 8 Κυριακή & Δευτέρα του Πάσχα 2-3 Μαΐου 

Πέρασε και το φετινό Πάσχα, κάπως καλύτερα από το περσινό, αλλά σίγουρα διαφορετικό από την κανονικότητα που όλοι γνωρίζαμε πριν την πανδημία. Φαγητό στο σπίτι οικογενειακά την Κυριακή του Πάσχα, με το τσούγκρισμα των αυγών να το κερδίζει η μητέρα. Και τι το εντυπωσιακό να κάναμε το απόγευμα; Αποφασίσαμε να στείλουμε 6 στο 8998 και να κάνουμε μια βόλτα με το αυτοκίνητο.


Τα γκράφιτι μου αρέσουν πάρα πολύ, όταν είναι όμορφα φτιαγμένα, έχουν κάτι να πουν, και ομορφαίνουν κομμάτια της πόλης που υπό άλλες συνθήκες θα περνούσαν απαρατήρητα από τους περαστικούς. Η Λευκωσία λοιπόν έχει αποκτήσει αρκετά από αυτά και στην βόλτα μας που κάλυψε την πόλη από την μια άκρη στην άλλη ανακάλυψα και κάποια που δεν είχα ξαναδεί.


Peaky Blinders
Ειδικά η γυναίκα που προσεύχεται σε κεντρικό δρόμο στο Πλατύ της Αγλαντζιάς μου έκανε μεγάλη εντύπωση, ίσως και με όλα όσα γίνονται ανά το παγκόσμιο με αφορμή θρησκευτικές διαφορές (θρησκευτικό φανατισμό κυρίως, που συνήθως δεν έχει καθόλου να κάνει, με τα όσα δίδαξαν οι ιδρυτές των θρησκειών, αλλά με όσα βολεύει να πιστεύουν οι άβουλες μάζες, καθοδηγούμενες από δικτατορικά καθεστώτα). 


An ancient lyrical poet
from Lesvos, Gorgo
Αλλά και στην άλλη άκρη της Λευκωσίας, στην Μακεδονίτισσα, με την εικόνα του πρωταγωνιστή του Peaky Blinders μιας δημοφιλούς σειράς που διαδραματίζεται στο Μπέρμινχαμ στις αρχές του 20ου αιώνα, και που βρίσκεται έξω από εστιατόριο. Ή και στο κέντρο της Λευκωσίας, κάποια του Φίκος Αντώνιος που είναι πολύ ιδιαίτερα, χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη τεχνική και ομορφαίνουν τα σημεία που έχουν δημιουργηθεί. Μπορείτε να τον βρείτε στο Instagram στο https://www.instagram.com/fikosantonios/ και να δείτε την δουλειά του.


Και ακούω τα διάφορα που έγιναν το βράδυ της Αναστάσεως, λαμπρατζίες, πυρκαγιές, εμπρησμός σε αυτοκίνητο της αστυνομίας. Και διερωτάσαι τι είδους κουλτούρα και πολιτισμό τελικά έχουμε στην Κύπρο. Και ακούω συνήθως (γιατί και στις ειδήσεις τονίστηκε ότι νεαρά άτομα προκάλεσαν τις καταστροφές) ότι φταίει η νεολαία που δεν έχει αρχές. Άραγε ποιος έχει τις αρχές και τις κρατάει γερά κλειδωμένες και δεν τις δίνει στους νέους; Ποιος δίνει το καλό παράδειγμα για να ακολουθήσει η νεολαία; Ποιος παρακολουθεί θέατρα, κινηματογράφο, συναυλίες κλασικής μουσικής, διαβάζει βιβλία, παρακολουθεί διαλέξεις κ.ο.κ. Ή αυτά είναι ανιαρά πράγματα και καλύτερα να δούμε ένα ριάλιτι στην τηλεόραση; 
Could we set free the Love
we are keeping in the cage?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

05-05-2021 10th Day