Τρίτη 4 Μαΐου 2021

04-05-2021 9th Day

ΕΝΑΤΗ ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 4-5-2021

Ξεκινώ με το χθεσινό απόγευμα, όπου στέλνοντας 6 στο 8998, πήγα με τον φίλο μου τον Δημήτρη για περπάτημα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας. Ο Δημήτρης δεν είχε ξαναπάει και ήθελε να το επισκεφτεί. Το πάρκο είναι ο πράσινος πνεύμονας της πρωτεύουσας και αποτελεί ένα άμεσο καταφύγιο στην φύση. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στον σύνδεσμό: https://www.ix-andromeda.com/nicosia/ethniko-dasiko-parko-athalassas.html και υπάρχει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του Τμήματος Δασών όπου μπορείτε να βρείτε και πληροφορίες για όλα τα Εθνικά Δασικά Πάρκα της Κύπρου, ο αριθμός των οποίων ανέρχονται σε 11. http://www.moa.gov.cy/moa/fd/fd.nsf/fd61_gr/fd61_gr

Υπήρχε αρκετός κόσμος και όπως κάθε φορά, το να βρεις πάρκινγκ, είναι από μόνο του ένα σπορ.
Φανήκαμε σχετικά τυχεροί και βρήκαμε ένα χώρο που μόλις άδειασε. Η αγαπημένη μου διαδρομή ξεκινά περιφερειακά της λίμνης με κατεύθυνση το παρατηρητήριο των πουλιών. Έχει πλέον καθαριστεί αρκετά ώστε στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής να έχεις θέα της λίμνης. Παλαιότερα χρειαζόταν να φτάσεις στο παρατηρητήριο για να μπορείς να δεις την λίμνη.

Πολλές οικογένειες με μικρά παιδία, ποδηλατιστές, δρομείς αλλά και παρέες νεαρόκοσμου κυκλοφορούσαν, κάποιοι κρατώντας και τον καφέ τους. 

Κάναμε βόλτα όλη την λίμνη, απολαμβάνοντας την ηρεμία που σου προκαλεί η επαφή με την φύση. Και καταλήξαμε στο αναψυκτήριο για να πάρουμε καφέ και νερό.

Αν τα έχω καταφέρει, όταν θα δημοσιευτεί, θα βρείτε πιο κάτω τον χάρτη από τα Google Maps.

Η σημερινή μέρα είναι πολύ ήσυχη. Για την εταιρεία που δουλεύω είναι αργία, οπότε είμαι στο σπίτι κάνοντας κάποιες δουλειές, διαβάζοντας βιβλία και γράφοντας το μπλοκ μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

05-05-2021 10th Day